tisdag 23 februari 2010

Ny bilfärja

Eftersom jag tidigare har skrivit om hur det är att åka bil till Bulgarien. Ett problem har varit de få övergångarna över Donau. Det finns i dagsläget bara en bro även om en ny håller på att byggas vid Vidin-Calafat i nordvästra Bulgarien. Där går idag en färja. Färdigställandet av bron tycks däremot hamna allt längre in i framtiden.

För att avlasta trafiken över färjan Vidin-Calafat kommer från och med den andra april i år en ny färja att sättas in mellan Nikopol i Bulgarien och Turnu Măgurele i Rumänien. Att ta den åtta eller femton minuter långa färjeturen med bil (beroende på om man tar den rumänska eller bulgariska färjan) kostar 12 Euro medan lastbilarna får betala 90-100 Euro. Förmodligen tillkommer ett biljettpris för varje person följer med fordonen eftersom det fungerar så på övriga färjeförbindelser. Som jämförelse så kostar det 6-8 Euro att åka över bron i Ruse.

Inte helt oväntat saknar färjförbindelsen hemvist på Internet och inte heller nämns en sådan sak med ett enda ord på Nikopols hemsida, tråkigt för turister och andra ruttplanerare.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack f en fin sida med mycken fin information.
Vi skall åka vintertid! Har du någon erfarenhet av detta?
Hur är det med dubbdäck?

M.V.H. Ole