tisdag 5 juni 2007

Stölder vid havet

Nu börjar de första rapporterna komma om stölder från hotellrum i Sunny Beach. Flera turister, dock ingen svensk, har blivit bestulna på pengar och prylar medan de varit på stranden. Tidigare har många stölder skett vid stranden där turister blivit av med pengar och annat medan de badat. Numera är stranden kameraövervakad varför många tjuvar istället ger sig på hotellrummen när ingen är där.

Det har även förekommit att folk blivit bestulna medande sovit. Tjuven har då smugit sig in genom en öppen balkongdörr medan hotellgästen sovit. Likt tidigare säsonger så kommer regelbundet rapporter om fick- och väskstölder. Om personer är närgångna så bör man vara på sin vakt. Jag brukar dela upp pengarna lite i fickorna så att jag inte behöver hala upp plånboken även för småsummor. Kom ihåg att de flesta av ficktjuvarna är väldigt flinka och skickliga eftersom de är professionella. För vissa människor är det ett yrke.

Det är bara att påminna om att låsa in pengar i kassafack och att aldrig lämna dyra prylar hemma på hotellrummen samt att hålla en viss vaksamhet. Kortbyxor med många fickor med blixtlås eller knappar är inte fel det heller liksom handväska med blixtlås. Plånbok i bakfickan är väldigt fel.

Inga kommentarer: