onsdag 12 september 2007

Tillbaka

Tillbaka efter en händelserik frånvaro. Nu gäller det bara att leva upp till intentionerna med bloggen igen. Då kör vi…
Det finns naturligtvis mycket att skriva om när det gäller sommarens händelser i Bulgarien och som fått mycket uppmärksamhet i svensk media.

I år har man börjat tala mycket om spritturism (алкохолен туризъм alkoholen turizam). De större badorterna har formligen invaderats av ungdomar från främst Skandinavien och Storbritannien vars enda syfte är att kröka ner sig till cro magnionstadiet. Bulgarerna själva häpnar över fenomenet eftersom att råsupa inte är särskilt vanligt bland bulgarer. Turisterna anländer i många fall duktigt tankade redan på flygplatsen och sedan blir det bara värre. Detta fenomen har naturligtvis funnits förut men aldrig i sådan omfattning som i år.

Naturligtvis skapar detta problem och hur mycket man än vill ha turister så vill man inte ha dessa turister. Än mer tråkigt är att svensk media framställer det hela som om det berodde på Bulgarien att svenskar blir alldeles för fulla och råkar ut för tråkigheter. Tyvärr har jag inte möjlighet att skriva mer just nu, utan får återkomma.

Inga kommentarer: