tisdag 15 maj 2012

Turistsäsongen är på G


Även om turistsäsongen officiellt redan har börjat så är det fortfarande några veckor kvar till att den stora strömmen av turister kommer. I ett övrigt dystert ekonomiskt läge så väntar man sig åtminsten 5-8 % fler turister denna sommarsäsong. I antal turister bör det bli cirka 3,5 miljoner. Trängseln kommer att vara som störst mellan den 25 juli och den 20 augusti.

Säkerheten har varit en stor fråga och i år kommer 600 extra poliser (enligt BNT, novinite.com säger 500) att patrullera turistorterna. Det kan vara värt att känna till att det numera råder ett generellt vapenförbud i Sunny Beach och den som påträffas med kniv, knogjärn och liknande på sig får räkna med upp till 200 leva i böter (ca 900 kr). Det är dessutom inte bara polisen som kommer att kontrollera detta. Bland annat är krog-, diskotek- och restaurangägarna ansvariga för att detta efterlevs inne på deras inrättningar varför man kan bli visiterad av dörrvakterna. Dock är det bara polisen som kan ta ut böter. Syftet med detta är naturligtvis inte att i första hand jaga turister, utan mer att ge polisen möjligheter att störa de personer man inte vill ha i Sunny Beach.

Det kan också noteras att förutom att ha förbättrat belysningen i Sunny Beach har man också satt upp 400 övervakningskameror. Frågan är bara vem som har tid att titta på dem.

2 kommentarer:

Johan sa...

Jag läser din blogg med stort intresse och hoppas att du får lite tid över i sommar för fler inlägg.

Tack för ett utmärkt arbete!

Daniel sa...

Intressant blogg. Har inte Bulgarien klarat sig bra från eurokrisen ? Statsskulden är väl låg och arbetslösheten är väl också bland den lägsta i Europa ?