måndag 21 december 2009

Utomjordingar bland oss

Jo, faktiskt – rubriken är inte fel. Lătjesar Filipov vid den Bulgariska vetenskapsakademien hävdar att utomjordingarna finns bland oss redan, även om deras närvaro inte märks så mycket. För att lugna läsare på bloggen så säger han att de inte är fientliga av sig, utan snarare vill hjälpa oss. Tyvärr så gör vår brist på tillräckligt avancerad teknologi det omöjligt att kontakta dem för att ta ett snack. Dessutom anser Lătjesar Filipov att vi inte vet vad vi borde fråga dem om vi ändå skulle få kontakt. Han tror dock att vi i framtiden kommer att ha någon slags telepatiskt kontakt.

Däremot har den Bulgariska vetenskapsakademien gjort vissa framsteg i kommunikationen med dessa utomjordingar. Enligt uppgift håller man just nu på att analysera ett antal piktogram i forma av cirklar på åkrar. Dessa piktogram ska vara svar på ett trettiotal frågor som Akademien ställt till utomjordingarna.

Man skulle kunna skratta lite åt denna uppenbarligen något excentriske vetenskapsman. Men han är inte vem som helst. Lătjesar Filipov, som är doktor inom sin vetenskap, har tidigare i intervjuer hävdat att Ufon existerar och att händelsen i Roswell 1947 var ögonblicket när spekulation gick till fakta. Enligt honom har det sedan dess skett ytterligare UFO-krascher bland annat i Ryssland och Sydamerika.

Framför allt är han son till Grisja Filipov som var premiärminister från 1981 till 1986. Detta var under Todor Zjivkovs kommunistiska styre. Grisja Filipov tillhörde i flera decennier den absoluta makttoppen i Bulgarien. Hans son som mer eller mindre föddes in i den kommunistiska nomenklaturan valde att inte gå den politiska vägen, utan att bli vetenskapsman istället. Med sin bakgrund kunde han knappast misslyckas – han fick sin utbildning bl.a. i Moskva. Numera är han ställföreträdande chef för Institutet för kosmisk forskning vid den Bulgariska vetenskapsakademien samt sekreterare i det Departementsöverskridande kommissionen för kosmisk forskning vid Ministerrådet (det heter så på bulgariska).

Jag vet inte om tro på det övernaturliga, magi eller utomjordingar är större i Bulgarien, däremot är det mer accepterat än i Sverige. Av den anledningen så framstår Lătjesar Filipov inte fullt så kufig i Bulgarien som han skulle ha gjort i Sverige.

6 kommentarer:

Johannes sa...

Hej!

Vill först och främst tacka för en intressant och informativ blogg!

Går i tankar att köpa hus i Bulgarien tack vare de förmånliga bostadspriserna. Nån form av ruckel/nedgånget hus som jag kan rusta upp lite i min egen takt. Dvs, ett pris i trakterna kring 5000 euro eller så.

Jag har sett annonser på eBay (av alla ställen) med hus i denna prisklass, och jag är sugen. Frågan jag ställer mig är dock denna: kan jag spara mycket pengar på att åka ner och själv leta reda på en bonde/människa som äger ett hus och på så sätt undvika "mäklarkostnader" (de tar ut någon form av kostnad)?

Skulle uppskatta ett svar eller rekommendation om hur jag bör gå tillväga.

//Johannes.

Ad Hoc i Bulgarien sa...

Hej, jag skulle inte rekommendera att göra allt själv på plats såvida man inte har en hyfsad erfarenhet av detta. Annars så är det rätt tid just nu. Priserna har sjunkit och motsvarar mer sitt "riktiga" värde. Det finns en del att tänka på när man köper hus i Bulgarien. Byråkratin är mer omständig än i Sverige.

För det första så får inte utlänningar äga mark, dvs du kan äga huset men inte marken det står på. Det löser man genom att du registrerar ett företag i Bulgarien som äger marken. Eftersom företaget är ditt så äger du på så sätt även marken. problemet är dock att detta kostar 5000 lv i insats plus registreringsavgifter.

Själva egendomsköpet involverar dels kontroller att säljaren verkligen äger det han säljer, att inga skulder etc finns med egendomen som säkerhet, exakt hur stor tomten är. Normalt betalar man först en handpenning innan själva köpet. All kontraktsskrivning måste göras hos Notarius Publicus, annars har de inget värde och erkänns inte av myndigheterna.

Jag tycker att det kan vara värt den extra kostnaden en mäklare tar då det som sagt är ganska krångligt. Tänk också på att alla dokument är på bulgariska, normalt får man förstås översättningar på allt till åtminstone engelska (man ska kräva detta om inte annat). Företaget som äger marken måste deklarera varje år, men det brukar mäklaren ta hand om eller annan juridiskt bevandrat person på plats. Det kostar normalt inte särskilt mycket eftersom det är en formalitet.

Viktigast är att alltid att själv ta en titt på det man vill köpa. Hur ser det ut och ungefär hur mycket jobb innebär egentligen en renovering. Att det finns vatten, el och avlopp kan ju vara bra att personligen kontrollera. Om man köper hus på landet kan det ju också vara bra att se hur är vägarna dit. Fördelarna är dock att byggmaterial är billigare än i Sverige. Hantverkare är mycket billigare än Sverige, men kolla rekommendationerna först, en del är mer än slarviga.

Hus i Bulgarien är sällan särskilt väl vinterrustade. Tanken är mer att man brassar på extra på uppvärmningen samt tar på sig mer kläder. Det kan vara bra att tänka på om man vill vara där även på vinterhalvåret. Vintrarna kan vara riktigt bistra, framför allt inåt landet. Bra tätning på fönster och dörrar samt en energisnål anläggning för kyla på sommaren och värme på vintern så klarar man sig bra.

Det var lite i korthet, fråga mer om du vill.

Dennis Nilsson sa...

Denne Lătjesar Filipov vid den Bulgariska vetenskapsakademien är inte den ende som hävdat att "utomjordingarna" finns bland oss redan.

Bl.a flera asvnitt av TV-serien Star Trek har avhandlat detta ganska så seriöst och intressant.

Rekommenderas tittning på dessa asvnitt. Man lär sig något om sig själv, som individ, och vi, som helhet, mänskligheten.

Så varför skulle "utomjordingarna" försöka kommunicera med oss, när ändamålet med att de finns bland oss är att studera oss. Så fort de har avslöjat sig för oss så har ju de "förstört" oss som studieobjekt.

Varför de skulle studera oss faller sig av samma intresse vi har när vi studerar djur i vår natur.

Man kan också jämföra det med att vi människor skulle försöka att att kommunicera med myror i en myrstack!

Någon dag i framtiden när vi människor blivit tillräckligt civiliserade så kommer vi att komma till insikter som för närvarande är bortom vår fattningsförmåga.

Nu är mänskligheten knapp en bebis som lärt sig att krypa.

Ad Hoc i Bulgarien sa...

Jo, jag tycker nog också att man ska stå lite ödmjuk inför den stora okunskap som finns om framtiden och om vad som finns i universum utanför vårt solsystem.
Men det jag reagerade mest på var att denne Lătjesar Filipov hävdar att vi inte kan kommunicera med dessa utomjordingar men att man ändå lyckats göra detta. Dessutom har han inte lyckats förklara hur det skulle ha gått till i så fall. Det verkar inte särskilt vetenskapligt enligt mig.

Anonym sa...

Här är några intresanta länkar till det aktuella ämnet.

http://hem.passagen.se/skymom/ujordisk.html

http://hem.passagen.se/skymom/fenomen/ProblemetMedFriEnergi.html

Anonym sa...

http://hem.passagen.se/skymom/fenom

en/ProblemetMedFriEnergi.html